San jesenje noci,!?

-Rekonstrukcija naslova:  Mora jesenje,..noci,!?

Ma Ona Rekla Jarane Et Stvarno Et Nelazem Jebiga Eno,..Nerazumijem Ovu Crtu Istine,!?

-Rekonstrukcija rekonstrukcije: Nocna mora,mrtvog lista crvenogA!!!

Staza bijase odvec svima poznata,od kud pocinje,kud se proteze i gdje zavrsava,..i on bijase dio inspiracije,zajdeno s njom,zajedno s njim i njenim njeg,..

I tako bi to pocinjalo i zavrsavalo,..

-Rekonstrukcija svih rekonstrukcija: PLEME

..,Cim bi se stope nase,dohvatile staze,osijetile bi put i gazile same,nekontrolisano,..i cim bi oko pogledalo nijanse njegove iz svijetlije u tamniju crvenu s primjesama zuckastog i blago zelenog,nase misli postale bi pjesnik,pisac,slikar,filozof,sociolog,politicar,humorist,.. itd.          

…a ona!?

Ona bi dusu nasu ispunjavala nekom nam vjerom,kojom podijelismo dva svijeta,..tako tanka,a tako duboka bijase ona,..svuda oko nas,i mi u njoj,..

…a najludze bi,kad bi on mijenom svojom otjerao mrak,tjelima nasim podario bi sjenu,..koje bi igrale dugo,plesale po travi zelenoj,il pijesku neke druge boje,..pricali smo s njim,smijali mu se i divili u isto vrijeme,..

…a on njen,on bi uvijek stavio tacku na "i" svojim zvukom,napravio bi rez,..a mi bi se vracali nakon reklama,ponovo u istom tempu,ritmu,duhu i raspolozenju,..

-Rekonstrukcija svemoguce rekonstrukcije: LmE

Mozda im nedostajemo,mozda se pitaju gdje smo,..mozda?

A mozda se i pitaju KO JE KRIV!?

A mozda su nas,zaboravili,..

…il smo mi zaboravili njih,oni nisu krivi,znamo gdje su,..a mozda nam i nedostaju,kao i onih par slova u posljednjoj rekonstrukcij.

 

9 komentara

  1. NIJE VAZNO KO JE KRIV, …znash, …a ima josh nesto, …i ONA sto je cudnom vjerom ispunjavala duse, i ON sto je od tijela nasih pravio sjene, …josh su tu, …i bez njih, …isto tako i oni sto su put pokazali pa sad i kad kazu da nisu i da nema vise idu na isto mjesto da nekom drugom, ne vise onom, dusom prihvataju vjeru sto je ONA davala i da pricaju sa sjenama sto ih pravi ON, …nije li to PLEME? ha?, pa nije PLEME jedan covjek nit more bit, … nije drvo shuma, a shuma je shuma i bez jednog drveta aaaaaaaaaaaaaaa hahahaha aaaaaaaaaa ahahahhah aaaaaaaaaaa ZA LJUBAV, PONOS, SNAGU I MIR!!!!!!

Komentariši